Prof. Bas Denters: Organiseer ‘Grip op het ongrijpbare!’ - Handreiking aan raden en griffies

From partnersenproppersolutions
Revision as of 17:53, 16 April 2018 by Bart Litjens (talk | contribs)
Prof. Bas Denters: Organiseer ‘Grip op het ongrijpbare!’ - Handreiking aan raden en griffies
In de handreiking“Greep op het ongrijpbare!” (mei 2017) presenteert prof.dr. Bas Denters (e.a.) van de Universiteit Twente allerlei innovatieve oplossingen om kaderstelling en controle door gemeenteraden beter mogelijk te maken.


Drie vernieuwende voorbeelden van Partners+Pröpper/ Partners+Pröpper Solutions krijgen de handreiking van Denters e.a. prominent aandacht:

  1. De Samenwerkingswijzer Venlo.
  2. Het Dashboard Samenwerking - eveneens toegepast door gemeente Venlo.
  3. Het onderzoek voor de Rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten, Oegestgeest, Leidschendam-Voorburg (WVOLV) over verbonden partijen.


De handreiking bevat ook andere vernieuwende voorbeelden, zoals de Methode Duisenberg waarmee onder meer de gemeente Utrecht ervaring wil gaan opdoen.

"Als men echter op een constructieve wijze gebruik maakt van de in deze handreiking geschetste arrangementen dan kunnen raden een belangrijke bijdrage leveren aan het krijgen van meer greep op het soms moeilijk grijpbare samenwerkend bestuur." (Bas Denters e.a.)

Wat ons betreft is grip hebben een kwestie van grip organiseren! De handreiking van Denters (e.a.) en de bovengenoemde oplossingen kunnen hier prima aan bijdragen!

NB: zie ook het artikel over de Samenwerkingswijzer en Dashboard Samenwerking op de website Raadsleden.nl .

Meer artikelen

Klik op een tag voor meer

Afspraak maken of demo aanvragen?

U houdt van snel schakelen?

Wij ook!


Bel of mail
voor een afpraak

Deel op